Tips, fakta och vägledning om skor

Billiga skor - fakta och tips

Billiga skor ska köpas i butik. De flesta märkesskor kan däremot köpas riskfritt på nätet - men handla alltid hos en etablerad återförsäljare för att undvika falska kopior av märkesskor.

Du som är ute efter billiga skor bör satsa på att köpa utförsäljningsexemplar i butik eller billiga skor från Skopunkten eller andra etablerade lågprisbutiker. I första hand är kvaliteten på det enskilda paret avgörande för köpet. Billiga damskor bör t.ex. ha en hållbar klack, medan billiga sportskor bör kännas solida och välgjorda.

Undvik billiga skor på nätet – trots att de är snygga

Du kan aldrig få en rättvisande uppfattning om skornas kvalitet genom att titta på en bild på nätet. Billiga skor ska därför inte köpas online – såvida de inte är billiga märkes skor. Undvik billiga barnskor, gymnastikskor och billiga högklackade skor i nätbutiker. Billiga Ecco skor eller DC skor kan gärna köpas online, eftersom de är kända märken med en viss minimikvalitet. Undvik nätshopping av billiga skor – trots att de är snygga.

Köp billiga Converse skor i butik

Converse skor är inne bland ungdomsgrupper och Converse är ett etablerat varumärke. Nätet vimlar dock av falska billiga Converse skor– detta gäller särskilt vid köp av utländska återförsäljare. Du som vill komma över ett par Converse skor billigt bör vara medveten om denna risk.