Tips, fakta och vägledning om skor

Köpa skor - fakta och tips

Att köpa skor på internet är en ny trend – inte minst pga. det obegränsade utbudet. Du som köper på nätet bör främst handla av kända märkeskedjor.

Att köpa skor på nätet är populärt idag; främst av bekvämlighetsskäl. Det är nämligen svårt att hitta exakt det man är ute efter i de fysiska butikerna – man kan få åka runt till flera olika butiker för att sedan konstatera att ingen hade just de rätta skorna.

Den som planerar att köpa skor online bör köpa kända och ”ingådda” märken för att inte riskera att få fel storlek. Köp skor av märken som du känner till sedan förr! Om du vill testa något nytt är det bättre att inte chansa – prova dem först i butik. Det är dessutom mycket osäkert att köpa barnskor online – gör inte detta om det finns andra alternativ. Följande nätbutiker brukar vara tillförlitliga:

  • Brandos – den största virtuella skobutiken på nätet med ett rikt utbud av märkesskor. Kostnadsfria leveranser vid köp av skor är ett stort plus.
  • Nelly – den största virtuella modebutiken i Sverige. Förutom skor ingår badkläder, underkläder och skönhetsprodukter i sortimentet.
  • Grandshoes – en virtuell märkesbutik för män som vill köpa skor av kända märken på nätet. Butiken säljer kända märken som Blundstones, Balckstone, Converse (original!) J-shoes och Vans. För dig som vill prova skorna innan du är beredd att köpa skor online har Grandshoes en provbutik i Hägerstensåsen i Stockholm.

Köpa skor från USA

I tider då Dollarkursen är gynnsam - och köp av skor online är vanligare i butik - är det många som frestas av att köpa skor från USA. Att köpa skor på nätet – inte minst i Sverige – kan innebära obehagliga överraskningar som att skon inte passar. Vid köp i Sverige erbjuder de flesta seriösa företag en fri returrätt (t.ex. ifall skon inte skulle passa). Många amerikanska företag erbjuder samma returrätt, men enbart inom USA! Tänk därför på följande:

  • Köp bara skor som du vet att helt säkert passar – t.ex. skor som du provat förr. Om en helt ny sko finns i USA och inte i Sverige kan det vara frestande att få demonstrera modet i förväg. Men undvik ändå köp av helt okända skor eftersom du inte vet något om vare sig storlek eller kvalitet.
  • Tänk på att köpet måste löna sig – fraktkostnaderna får inte överskrida det pris som svenska återförsäljare erbjuder.