Tips, fakta och vägledning om skor

Herrskor - fakta och tips

Herrskor finns i alla färger och storlekar på nätet. Klassiska märken är populära och de dominerande färgerna är fortfarande svart eller brun. Men vita och röda herrskor efterfrågas också.

Utbudet av herrskor är helt klart mera begränsat än utbudet av damskor. De flesta män efterfrågar ofta exklusiva herrskor av större storlekar; något som inte alla traditionella skobutiker kan erbjuda. Stora herrskor – storlek 47 och uppåt – brukar vara svåra att få tag på. De flesta producenters standardutbud rymmer storlekar mellan 40 och 46, men sedan tar det slut. Butiken Grandshoes (nätbutik) är emellertid specialist på stora herrskor – märkesskor med storlekar upp till 52 ingår i standardutbudet.

Lätt hitta små herrskor

Att hitta små herrskor är lättare än att få tag på riktigt stora skor – det är nämligen ytterst få västerländska män som har skostorlekar under 40. De flesta tillverkare börjar med 39 eller 40 redan i standardutbudet – herrskor med små storlekar är nämligen vanligt förkommande bland asiatiska konsumenter.

Brett utbud av herrskor online

Nätet erbjuder obegränsade valmöjligheter av snygga herrskor. Kända märken som Vagabond, Dockers, Clarks, Lloyd, Hilfiger och Timberland kan med fördel köpas i t.ex. Brandos nätbutik. Likaså finns mängder av billiga herrskor att köpa. Om du är tvungen att köpa billigt – köp bara från kända och etablerade kedjor. Kolla även upp om de billiga skorna säljs med fri returrätt – de har ofta fabriksfel och kan således behöva skickas tillbaka.

Köp herrskor online – nätet är både butik och expedit

Du som köper skor online kan i regel räkna med ett lägre pris, men det finns däremot ingen expedit som kommer med goda råd och vägledning. Således krävs att du själv gör ”förarbetet” inför ditt skoköp. Nätet erbjuder mängder av ”expedithjälp”, men det är din uppgift att bedöma om hjälpen är tillförlitlig. Det kan t.ex. vara värt att känna till att märken som Lloyd betraktas som klassiskt stilrena – perfekta skor för den kräsne, välorienterade mannen som vill framstå som nyktert elegant.

Vagabond är däremot fräcka och nyskapande – knappast klassiska som Lloyd. Vagabond kombinerar gärna läder med textil och gummi för bästa hållbarhet och design.

Efter att du bestämt märke bör du ta reda på vilken profil märket har och hur du tas emot i dina skor. Vid formella tillställningar är skovalet särskilt viktigt.