Tips, fakta och vägledning om skor

DC skor - fakta och tips

DC skor har blivit populära på kort tid. Företaget, som också tillverkar kläder, är specialiserat på extremsporter som skateboard, BMX och motorcross. DC skor finns för barn, ungdomar och vuxna.

Det populära kläd- och skomärket DC grundades så sent som 1994 av Damon Way och Ken Block i Kalifornien. Den första modellen blev en omedelbar succé och DC är idag ledande inom actionsportprodukter. Målgrupperna är ungdomar med intresse för skate, snowboard, BMX och motorcross.

DC skor för barn och ungdomar

Med tanke på att målgruppen är ungdomar finns DC skor självfallet i storlekar som passar denna grupp. De flesta typer av DC skor finns i storlekar som passar alla, såväl barn som vuxna. Produktutbudet delas ofta in i DC skor barn, DC skor junior och DC skor för vuxna. Den som har mycket stora fötter (storlek 46 och uppåt) kan emellertid få problem att hitta passande skor från DC.

Köpa DC skor

DC skor kan köpas hos nästan alla återförsäljare som specialiserat sig på produkter för extremsporter. Du som är ute efter billiga DC skor kan spara några hundralappar på att köpa DC skor hos näthandlare. Ett exempel är skon W’s Net från DC, som vanligtvis kostar 999 kr hos märkeshandlare. I Brandos’ nätbutik kostar nämnda sko t.ex. 899 inkl frakt; du sparar således en hundring.

Satsar du på specifika skor, t.ex. rosa DC skor, bör du ta en titt utanför Sverige för att få bästa pris. Om man har tur går det att hitta DC skor på rea, men reapriser annonseras vanligtvis inte ut på nätet. Några svenska nätbutiker - med DC skor i sortimentet – är:

  • Brandos
  • Humbucker
  • A-bay
  • Iceman

Därtill kommer ett flertal utländska nätkedjor. Utbudet är i regel större hos dessa, liksom kostnaderna för frakt.