Tips, fakta och vägledning om skor

Wedins skor - fakta och tips

Wedins skor var länge en ansedd skokedja med butiker runt om i landet. Utbudet var avsett för en bred folkmassa och priserna medelhöga. Wedins sko ägs numera av Euro sko.

Wedins skor är en svensk kedja med ca 200 skobutiker i Sverige, Norge och Finland. Dessutom äger Wedins Don Donna, som i sin tur har flera egna skobutiker.

Skokedjan kan härledas ända tillbaka till 1800-talet, då den grundades av Jonas Wedin. År 1989 köptes företaget av Ward White för att kort därefter säljas till KF. Företaget har varit börsnoterat i mer än tio år och har sedan dess expanderat i de skandinaviska länderna. Wedins köpte för övrigt Handsmakaren – en kedja som sålde accessoarer – år 1999. Av denna anledning heter bolaget idag Wedins skor & accessoarer AB. Wedins skor & accessoarer säljer Wedins skor online. Hela produktutbudet av Wedins skor finns däremot inte ute på företagets hemsida – det går därför att hitta skor i butikerna som inte visas på nätet.

Wedins skor heter idag Euro sko

Wedin skor är inte längre svenskägt – för något år sedan sålde bolaget sin skokedja till Euro sko eftersom man ville koncentrera sig på andra kedjor. Den som letar efter klassiska skor från Wedins hittar således produktutbudet på norska Euro skos hemsida. De vanliga skobutikerna har däremot inte bytt namn ännu.