Tips, fakta och vägledning om skor

Kavat skor - fakta och tips

Kavat barnskor är föremål för omåttlig popularitet bland småbarnsföräldrar (och deras barn). Prisnivån är medelhög; det finns både billigare och dyrare barnskor.

Kavat barnskor har varit populära barnskor sedan starten i mitten av 1940-talet. Få skotillverkare som enbart riktat in sig mot barnskor är lika populära som Kavat.

Kavat skor för barn – alltid i skinn

Alla Kavat skor är tillverkade i skinn. Kavat skor prioriterar passform och funktion framför form; trots detta kan skor från Kavat knappast betraktas som fula. Några fördelar med skor från Kavat:

  • Alla skor är tillverkade av skinn för att tåla den utomhusmiljö som småbarn gärna vistas i.
  • Skorna har en förstärkning invändigt.
  • Sandaler från Kavat har ett slutet tåparti för att skydda tårna, men de svalkar ändå under varma sommardagar.
  • Kanterna är mjukt stoppade för att undvika skoskav i ett barns växande fötter.
  • Yttersulorna är av gummi för bästa grepp, medan innersulan är tillverkad av mikrofibermaterial som ger foten möjlighet att andas.
  • Skorna är alltid lätta att rengöra med vatten och såpa.

Till ovanstående hör också att skorna är tillverkade för att kunna användas under en längre tid med flexibla, anpassningsbara kanter för att barnens fot ska kunna växa. Prisnivån på skor från Kavat är ganska hög; dock inte lika hög som hos mera etablerade varumärken. Man betalar således inte någon stor summa för märket – det upplevs i de flestas ögon som medelmåttigt.