Tips, fakta och vägledning om skor

Skor online - fakta och tips

Nätet har skor för alla. Men det är svårt att hitta rätt skor online. Handla gärna skor på nätet av etablerade märken. Ute efter riktigt billiga skor? Besök Skopunkten!

Nätet är ett virtuellt himmelrike för skoälskare. I nuläget är det populärt att köpa skor online – även dyra skor säljs online i större utsträckning än i traditionella butiker. Anledningen är inte alltid att folk verkligen vill handla på nätet; folk som är ute efter en bestämd sko – kanske en designsko – hittar inte alltid skon i närmaste butik. Och det tar tid och kraft att åka runt; nätet är i många fall det enda alternativet. Å andra sidan är det bekvämt att handla skor på nätet som även går att handla i vanlig butik. Du sparar alltid tid på att inte uppsöka en butik. Det enda du behöver för shopping online är en dator och en nätuppkoppling. Du bör dock planera ditt köp:

  • Bestäm dig för vilken typ av skor du vill köpa på nätet Köp av barnskor på nätet rekommenderas i regel inte pga. snabbt växande fötter.
  • Ta reda på vilka mått skomärket använder för att bestämma storlekar. Vagabond skor som köps online har troligtvis inte samma storlekssättning som Björn borg skor – trots att de köps online i samma butik. Alla har inte lika flexibla fötter som Askungen.

Risker med billiga skor online

Olika skor ställer olika krav. En sko avsedd för vandring måste t.ex. vara tillverkad av starkt material, vara vattentät och ha en halksäker sula. Gymnastikskor – t.ex. Puma skor som köps online - bör dämpa lederna – den senaste tekniken av gel-liknande material används för att uppnå bästa resultat. Vid köp av skor online kan du inte kontrollera om skon uppfyller dessa krav. Den som köper billiga skor online löper störst risk att bli negativt överraskad av brister i kvalitet. För lågprisspekulanter är det faktiskt bättre att köpa i butik eftersom man då kan undersöka skornas detaljkvalitet.

Shoppa skor online – men var?

Man bör inte köpa skor var som helst på nätet. Det är viktigt att den online shop som säljer skor har en vanlig butik nära dig. Om du råkar handla fel skor online – t.ex. fel skostorlek - och vill byta, bör du göra det i vanlig butik. Returkostnaderna för skor kan vara höga – trots att de har ångerrätt. Särskilt om du köpt billiga skor på nätet kan det vara direkt olönsamt att returnera dina skor.

Handla dyrare skor på nätet – t.ex. från Nilson

Folk tvekar inte att handla dyra skor online – köp från t.ex. Nilson skor är populära online. Nilson skor är ett etablerat varumärke och stamkunder med erfarenhet av produkterna köper gärna fler gånger. Man vet vad man kan förvänta sig – och skulle skon inte passa kan man alltid skicka tillbaka varan med förmånliga villkor. Riskerna är betydligt fler med billiga skor.

I övrigt säljs även Replay skor och Puma skor online – båda är kända och etablerade både på internet och på den traditionella marknaden. Skor som också säljs på nätet – i större utsträckning än i vanliga butiker – är finare damskor, som lätt hittas online men inte alltid ”på stan”. Marknaden för sexiga skor är också stor online eftersom dessa är svåråtkomliga i de flesta skobutiker.